Strona g��wna forum m�odzie�owego

Poprzedni temat :: Następny temat
prace domowe-nielegalne?
Autor Wiadomość
Cloud 
70%

Jestem ...: dziwna xD
Wysłany: |25 Gru 2007|, 2007 18:49   prace domowe-nielegalne?

http://wiadomosci.wp.pl/k...ml?ticaid=150fb

co o tym sądzicie ?

Nin 

Jestem ...: .
Wysłany: |25 Gru 2007|, 2007 19:43   

Dla mnie to paranoja jakaś o_O. Od odrabiania prac domowych nikt jeszcze nie umarł.
Najlepiej niech ten cały rzecznik szkoły zamknie, bo po co i one ^^.
Ja sobie nie wyobrażam sytuacji, kiedy wychodzę z języka angielskiego, którego notabene mam 3 godziny w tygodniu, i nie zaglądam później do niego, do żadnych notatek, tekstów, słówek, nie robię jakiegoś tam zadania czy nie piszę wypracowania. Jak miałabym się nauczyć? o__O

Zgadzam się jedynie z tym, że niektórzy nauczyciele zadają naprawdę za dużo, często tego później nie sprawdzają, a człowiek siedzi i robi.

vortex1337 
85%

Zaproszone osoby: 1
Jestem ...: chłop...z mazur
Wysłany: |26 Gru 2007|, 2007 11:05   

No właśnie, a jak komuś nie chce się robić w domu, to zawsze znajdą się uprzejme koleżanki w szkole :rotfl: :D Pozdrawiam xD :D
Ogólnie co do tego pomysłu jestem neutralny :P Będzie co ma być :D

imagination 
35%

Jestem ...: sobą...
Wysłany: |26 Gru 2007|, 2007 14:08   

bardzo dobrze.... zeby nie było prac domowych :P

moze sie uda :rotfl: 3mam kciuki :D

hiszpan92 
80%

Jestem ...: Piękny.
Wysłany: |26 Gru 2007|, 2007 15:13   

Wy i tak macie dobrze :] Ja ze szkoły wracam o 16.30 - 17.00, robie lekcje, robi sie 19 i dupaa, koniec dnia...

Pszczolka 
65%

Jestem ...: bzykiem ;)
Pomogła: 1 raz
Wysłany: |26 Gru 2007|, 2007 15:34   

Kompletna paranoja! To normalne, że nauczyciel zadaje jakieś zadania, w celu utrwalenia materiału. Normalne, że każe coś przeczytać w domu, z podręcznika, bo, jak to mówi moja polonistka 'gdybyśmy wszystko czytali na lekcji, to nigdy byśmy ze średniowiecza nie wyszli' ;)

//gdyby zadając coś miał karać, to byłoby nieludzkie! :D

paulina93 
65%

Zaproszone osoby: 3
Jestem ...: inna.
Pomogła: 3 razy
Wysłany: |26 Gru 2007|, 2007 15:37   

Moim zdaniem to śmieszne ^^ Już konwersowałam z moimi inteligentnymi kolegami, którzy oczywiście używając łaciny podwórkowej (w ogóle to moja klasa powinna być klasą o rozszerzonej łacinie), twierdzę, że taaaak to wspaniały pomysł i że teraz jak któryś nauczyciel zapyta "kto nie ma pracy domowej" to oni mu powiedzą, że są nielegalne. Moi koledzy są mocni w gębie, wtedy gdy nie potrzeba :] a poza tym... co im to da jeśli w ogóle tych prac domowych nie odrabiają ^^
Moim zdaniem to jest na nic. Przynajmniej w mojej szkole nie zadają AŻ tyle, żeby z tego powodu robić aferę. Nie wiem jak jest u was, ale jeżeli do tej pory każdy się wyrabiał to chyba jest OK. A zawsze NIE krzycząc, NIE używając niegrzecznych słów można pogadać z belfrem o sprawie zadań i już :]
♥♥

Nin 

Jestem ...: .
Wysłany: |26 Gru 2007|, 2007 16:12   

Cytat:
bardzo dobrze.... zeby nie było prac domowych :P

Wychodzisz z lekcji i nie zaglądasz do notatek, nie czytasz tekstu, który ktoś zadał... jak się chcesz czegoś nauczyć?

reszka 
50%

Jestem ...: wiatrem
Pomogła: 1 raz
Wysłany: |26 Gru 2007|, 2007 17:26   

Łoo, mnie by ulżyło gdyby nie było zadań domowych. Jestem teraz w klasie maturalnej, a muszę robić zadania z głupiej historii, a w tym czasie wolałabym się pouczyć do matury z geografii. Kiedy zrobię zadania jest 20. A jeszcze tyle spraw na głowie. A same rozwiązywanie testów to zajmuje 120 minut. Czyli dwie godziny.
Dosłownie cały dzień nad książkami, masakra. W maturalnej nie powinno być zadań! :P

Cloud 
70%

Jestem ...: dziwna xD
Wysłany: |26 Gru 2007|, 2007 20:23   

Szczerze mówiąc, gdyby nie było prac domowych to chyba w ogole byśmy się nie uczyli ;)
ale ... np. ja prosto ze szkoly jade do muzyka, koncze np. o 19, jade do domu, jestem o 20. Wykonczona ... a trzeba odrobic lekcje, nauczyc sie do klasowki, poćwiczyc itp. itd.
czasami zadają duzo, ale prace domowe nie są az tak duze jak materiał do nauczenia się na jakiś sprawdzian.
Nauczyciele powinni wzi pod uwage to, ze wiele osób chodzi na zajęcia dodatkowe, rozwija swoje hobby, umiejętności. W liceum "profesorowie" są juz bardziej wyrozumiali ... całe szczęście, bo to co bylo w gim. to paranoja, a i tak mało co nas nauczyli. W liceum to jest dopiero zapieprz przy nauce.

Glupota troche ... chociaz biorąc pod uwage to ile czasu spędzamy w szkole ... sama nie wiem.

mimbla 
30%

Jestem ...: Następne pytanie, proszę!
Wysłany: |27 Gru 2007|, 2007 15:49   

Prace domowe? Mnie osobiście to nie przeszkadza, tyle że nie powinni karać za ich nierobienie ;) Poza tym czytałam jakiś czas temu w "Metrze", że mamy zbytnio przeładowany program nauczania jakimiś niepotrzebnymi rzeczami i głównie przez to mamy prace domowe :/ I wielu zamiast je robić, to po prostu je zżynają od tych, co mają zrobione - coś o tym wiem, bo ode mnie zawsze spisują lekcje, a to niczego nie uczy xD Bez prac domowych by było wiadomo, kto się uczył lub uważał na lekcji ;) A czytanie notek z lekcji przed sprawdzianem/egzaminem/maturą to zupełnie inna sprawa :P

paulina93 
65%

Zaproszone osoby: 3
Jestem ...: inna.
Pomogła: 3 razy
Wysłany: |27 Gru 2007|, 2007 20:54   

Cloud napisał/a:
Nauczyciele powinni wziać pod uwage to, ze wiele osób chodzi na zajęcia dodatkowe, rozwija swoje hobby, umiejętności.

Dokładnie, nauczyciele nie biorą tego pod uwagę. I powiedz takiemu "proszę Pana, niech Pan nie robi kartkówki, miałam coś tam do późna i nie zdążyłam ze wszystkim" to Ci taki chamsko powie, że to moja sprawa i, że ja sama musze pogodzić wszystkie zajęcia. więc lepiej nawet się nie odzywać, chociaż ja nigdy tak nie mówię, bo uświadamiam sobie to, że oni tak zareagują :]
♥♥

Podobne posty
Temat Autor Forum Odpowiedzi Ostatni post
Brak nowych postów Prace Ney Wasze prace 0 |1 Mar 2007|, 2007 16:21
Ney
Brak nowych postów [grafika] Prace w 3D studio BlueEyeGuy Wasze prace 9 |5 Sty 2008|, 2008 17:27
BlueEyeGuy
Brak nowych postów [ Ankieta ] [grafika] Moje prace ;) vortex1337 Wasze prace 115 |17 Sie 2008|, 2008 20:06
shakira

Odpowiedz do tematu