Tak jak w tamcie jaka jest wasza ulubiona marka samochodu..Odpowiedzi proszę uzasadniać :-)
Dla mnie ulubioną marką samochodu jest Mazda ... może dlatego,że na codzień mam doczynienia z nią..a pozatym auta spod tego znaku Mazdy uważam za mało awaryjne i w polsce nadal mało popularne ;-)
Volkswagen, ponieważ, samochody tej marki są tanie, ładnie wyglądają, mają wszystko to co potrzeba, są mało awaryjne, jest dużo modeli do wyboru, po prostu mają w sobie to coś.
_________________ Prawdziwych przyjaciół na palcach zliczę, gdy odejdę zapalą mi znicze.
"nie ma jazdy bez gwaizdy na masce i na fotelu pasażera" zdecydowanie Mercedes-Benz
bogata historia, ciekawe rozwiązania, samochody oznaczone symbolem AMG są naprawde godne uwagi... ponaddko niemiecka precyzja i jakość wykonania samochodu.... Wole jeździć starą beczka W123 niż mowm zółtkiem
_________________ "Garbus nie kapie olejem, tylko znaczy swój teren"
i chyba tutaj poprę kolegę, choć muszę przyznać, że ostatnio w kręgu rodziny i znajomych, krąży jakieś fatum. Chodzi o awaryjność...bo w Mazdzie 323F mojego taty w ciągu dwóch tygodni dwa amortyzatory musiały być wymieniane. Prawda jest taka, że te auta nie nadają się na polskie drogi.
Volkswagen, ponieważ, samochody tej marki są tanie, ładnie wyglądają, mają wszystko to co potrzeba, są mało awaryjne, jest dużo modeli do wyboru, po prostu mają w sobie to coś.
Dla mnie cudem motoryzacji jest marka Ford Mustang... Modele z 1967 to poprostu majstersztyk... w scenie filmu "Bullit" jest on ukazany od najlepszej strony.... ścigał się wtedy z Dodge Challangerem auto także warte uwagi... nie ma nic lepszego od pożądnego V8 HEMI.... Sztywnej tylnej osi... i napisem na kierownicy SHELBY.... a co do współcześnie produkowanych aut cenię Volkswagena tak jak koledzy wyżej ulubiony model to Golf R32 lub Taureg z 5 litrową V10
_________________ Green sally up
and green sally down
lift and squat
gotta tear the ground
Ostatnio zmieniony przez Janusz ;) |16 Cze 2008|, 2008 18:18, w całości zmieniany 1 raz
Jestem ...: sobą :)
Wysłany: |15 Cze 2008|, 2008 11:31
Mazdy mi się podobają od zawsze.
_________________ Wariatka w sukience ze słońca
uosiu [Usunięty]
Wysłany: |3 Lip 2008|, 2008 00:56
Chevrolet- Impala 1963, Suburban, HHR, Corvette Z06
Subaru- Za bulgot boksera, historie i jakosc wykonania (nie wnetrze, ale podwozie sie liczy! )
Saleen- model S7 Twin Turbo jest o 250hp slabszy, szybszy o 7km/h, gdy jedzie 260km/h do gory nogami, to sie nie oderwie. No i gdy sie wlaczy klime, to dalej jedzie >400km/h, nie to co veyron (398 wtedy)
_________________ .:::::Miej serce,patrz w serce,patrz sercem...::::..
Kubas [Usunięty]
Wysłany: |3 Lip 2008|, 2008 19:31
Dla mnie cenioną marką jest Mitsubishi za bezawaryjność, precyzję wykonania, jakość wykonania no i oczywiście osiągi poszczególnych modeli.. Następną markę jaką uważam za bardzo dobrą i godną polecenia jest Peugeot, Opel, jak i Skoda.. Obecnie posiadam Mitsubishi Colta(1998), Skode Fabię(2006), Opla Astrę (2007), Vw Polo (1995).. Co do VW nie mam przekonania.. Auta przeważnie są zbyt proste, jeśli chodzi o technologię i jakość innych aut.. Np. dla porównania weźmy proste auta: VW Polo z 1995r. załóżmy: http://katalog-samochodow...-tdi-81kw-1.jpg i Mitsubishi Colta z tego samego roku 1995: http://photos02.allegro.p...67/55/357675517 .. Nie ma oczym, rozmawiać jeśli chodzi o jakość itp.. Moim zdaniem japońskie auta są o kilka lat do przodu od niemieckich..
Co ty Kubasku pierniczysz. Mitsubishi to jest dziadostwo, niska jakość materiałów we wnętrzu, pali dużo, ogólnie awaryjny. A przynajmniej mój, Space Star.
Co jak co, Niemców nie trawie, ale samochody mają dobre.
VW to jedna z lepszych marek, gdyby były słabe jakościowo to nie byłyby tak popularne.