Strona g��wna forum m�odzie�owego

Poprzedni temat :: Następny temat
alkohol a szczerość
Autor Wiadomość
Ania17 
5%

Jestem ...: sobą ;)
Wysłany: |27 Gru 2007|, 2007 16:20   

Moim zdaniem.. Jeśli jest się pijanym to mówi się szczerze wszystko :) Lecz czasami się powie to co byśmy chcieli by zostało dla Nas :P

hynymyny
[Usunięty]

Wysłany: |28 Gru 2007|, 2007 17:29   

Oczywiście w lekkim stanie upojenia, bo nie można tu przesadzać, mówi się dużo a nawet za dużo, łatwiej czasami wyznać coś drugiej osobie jeżeli jesteś bardzo nieufny i boisz się odpowiedzi a szczególnie złej, ja sam lubię alkohol a dokładniej piwko lecz nie korzystam z alkoholu w momencie gdy szykuje sie poważna rozmowa.

egzystencjalna 
15%

Jestem ...: dziwna... ; )
Wysłany: |28 Maj 2008|, 2008 22:14   

haha podobno tak jest że człowiek jak jest nawalony to mówi prawdę... no ale z tym kochaniem... to juz nie jestem pewna...

ostatnio mi kumpel na gg pisał że mnie kocha... i podobno był nawalony...

haha fajnie by było jakby to gadał szczerze ;)
na dole stoi cieć,
lecz nim na tą górę wejdziesz
dogoni Cię śmierć,
[ bo nie ma prawdy na Ziemi,
nie szukaj jej w niebie,
chcesz zmienić ten świat,
to zacznij od siebie"

Lukasz 

Jestem ...: sobą
Wysłany: |31 Maj 2008|, 2008 16:14   

Myślę, że ze szczerością po alkoholu jest różnie - zależy zawsze od tego jak bardzo jest się pijanym. Poza tym kwestie powiązane kontaktów międzypłciowych nigdy nie są szczere - wyznawanie miłości czy chęć seksu z drugą osobą po pijaku - nie jest szczerą. Po wytrzeźwieniu się tego zazwyczaj żałuje. (Sam tego doświadczyłem 2 lata temu)

Co do szczerości w innych kwestiach - naprawdę szczerze mówimy co nas boli, nie mówimy szczerze o rodzicach, przełożonych, nauczycielach - wtedy wyolbrzymiamy skalę spraw.

"Musi być ciężko tym którzy wzięli autorytet za prawdę, zamiast prawdę za autorytet."
G. Massey

Janusz ;) 
5%

Jestem ...: jestem jaki jestem ;P
Wysłany: |31 Maj 2008|, 2008 20:19   

Macie rację.... po alkoholu człowiek czuje sie nieco rozlużniony.... A podczas rozmów nie chwyta nas stres.... Coś w tym jest.... a co do szczerości to chyba zależy też od osobowości. Jedni może i są szczerzy. Taka rozmowa po "pijaku" traci na wartości choćbyś był całkowicie szczery...
gotta tear the ground

michaś:D 
45%

Jestem ...: zapalony fan motoryzacji
Wysłany: |1 Cze 2008|, 2008 19:07   

No tak ale weźmy pod uwagę jeden aspekt, mianowicie nie każdy po alkoholu jest chętny do rozmów niektórzy odrazu lecą....spać ;)
inni zaś wiedzą kiedy mają skończyć i mają na tyle świadomości żeby kontrolować swój "języczek" i zachowanie
a jeszcze inni tylko udają że są w stanie wskazującym i to właśnie Ci są najbardziej wylewni w swoich wypowiedziach :)

egzystencjalna 
15%

Wysłany: |2 Cze 2008|, 2008 13:24   

ta... haha bo jak ktos jest wygadany... a ma już banię.. to jaki pijany pomyśli żeby kłamać... hehe hahaha :P
na dole stoi cieć,
dogoni Cię śmierć,
nie szukaj jej w niebie,
to zacznij od siebie"

xo. 
10%

Jestem ...: wredna.
Wysłany: |2 Cze 2008|, 2008 14:01   

in vino veritas... w winie prawda.
i wszystko jasne.

shakira 
40%

Wysłany: |10 Cze 2008|, 2008 07:59   

ja jak sie upije to zawsze mnówię szczera prawdę, słyszałam to juz kilka razy od znajomych i tez powiedziałam komuś że go kocham i bylo to jak najbardziej szczere tyle że nie chciałam zeby ta osoba się o tym dowiedziala

biedronella_:) 
0%

Jestem ...: sceptycznie nastawiona:)
Wysłany: |10 Cze 2008|, 2008 18:27   

alkohol pozwala na szczerosc. ale o waznych rzeczach lepiej mowic na trzezwo. zeby niczego nie zalowac, nie stracic. bo zalowac to najgorsze co mozna czuc.

egzystencjalna 
15%

Wysłany: |10 Cze 2008|, 2008 23:12   

haha a ja nie pamiętam własnie co ja powiedziałam na ostatniej imprezie..hhh :P masakra...

ja kocham wszystkich.. hehe w sensie jak przyjaciela.. haha a oni mogli to jednak przyjąć do siebie .. ;P
na dole stoi cieć,
dogoni Cię śmierć,
nie szukaj jej w niebie,
to zacznij od siebie"

Gorzka 
10%

Jestem ...: tajemnicą ;)
Wysłany: |13 Lis 2008|, 2008 16:45   

Chyba z tą szczerością trzeba patrzeć z przymrużeniem oka ;) Sama po alkoholu różne rzeczy mówię, a szczególnie jak jestem mocno pijana wtedy daję bez hamulców, a na drugi dzień żałuję, że się nie powstrzymałam, nie ugryzłam w język : /
Z tymi wyznaniami jednak bym nie brała naprawdę na poważne ale to również zależy od osoby, jestem za takimi rozmowami na trzeźwo.

dycha 
70%

Jestem ...: jedyna w swoim rodzaju :P
Wysłany: |13 Lis 2008|, 2008 20:08   

Gorzka napisał/a:
Z tymi wyznaniami jednak bym nie brała naprawdę na poważne ale to również zależy od osoby, jestem za takimi rozmowami na trzeźwo.

Ale niektórzy nie mają odwagi powiedzieć co czują do danej osoby na trzeźwo, a po alkoholu są bardziej rozluźnieni i taka rozmowa przychodzi im z łatwością. :)

Nie przejmuj się tym co inni myślą o tobie, bo jeśli myślą źle to znaczy, że nie są nic warci, jeśli myślą dobrze to znaczy, że są naiwni.

shakira 
40%

Wysłany: |14 Lis 2008|, 2008 11:19   

jak jestem pijana jestem bardzo wygadana i powiem nieraz coś czego potem żałuję, gorzej jak się mi film urwie i nic nie pamiętam, wtedy nie wiem czy mam czegoś załować czy nie, a z moja wypowiedzią wyżej się nie zgadzam, chyba byłam dośc wstawiona jak to pisałam

adriono 
25%

Jestem ...: adriono
Wysłany: |22 Lis 2008|, 2008 22:38   

nietrzeźwa osoba zachowuje sie pod wpływm emocji(chyba ;) ). może mówic prawde albo kłamać że sie w głowie nie mieści. sam to wykombinowałem więc to nie musi być prawda :)

Podobne posty
Temat Autor Forum Odpowiedzi Ostatni post
Brak nowych postów Alkohol w szkole :) dycha Używki/Nałogi 30 |4 Mar 2007|, 2007 21:31
shumovina
Brak nowych postów .Dzieci i alkohol. R3D D3v1L Życie codzienne 29 |11 Lut 2008|, 2008 19:43
Fioletowa
Brak nowych postów Alkohol a zachowanie karola5786 Używki/Nałogi 10 |3 Mar 2007|, 2007 22:58
chrz4nek
Brak nowych postów Dziewczyny a alkohol... dycha Używki/Nałogi 21 |27 Lis 2008|, 2008 21:23
dycha
Brak nowych postów Alkohol: wlasny przepis chrz4nek Śmietnik 0 |24 Wrz 2007|, 2007 16:52
chrz4nek

Odpowiedz do tematu