Moja babcia paliła chyba ze 40 lat i rzuciła.
Nagle serce zaczęło wysiadać, płuca itp.
Nie pali już chyba 4 lata, jak nie więcej i mówi że od tamtego czasu o wiele lepiej się czuje.
Przez papierosy zniszczyła sobie głos, a wspaniale śpiewała.
Także, nic nie jest warte pozwolenie aby jakaś używka rządziła naszą psychiką i zdrowiem.
Jestem ...: zwariowana
Wysłany: |4 Mar 2009|, 2009 16:31
ja trochę popalałam - ale nigdy jakoś nałogowo.. teraz to jak czasem na imprezce się zdarzy - a tak to nie.. mój chłopak za to kopci jak smok i nie potrafie go przekonać żeby rzucił to dziadostwo..
Dość często się zastanawiam, dlaczego ludzie palą, czy oni specjalnie chcą zatruwać swoje życie? Ja nigdy nie paliłam i palić nie będę, to zanieczyszcza tylko płuca i umiera się dość wcześnie, a poza tym szkodzi to osobom w bliskim otoczeniu, a ja nie zamierzam się niczym zatruwać, ani papierosami, ani alkoholem, ani nawet narkotykami, ci którzy palą, to powinni rzucić nałóg, chociaż byłoby to ciężkie, tak jak pisałam, nie palę i palić nigdy nie będę.
_________________ "Tylko życie poświęcone innym warte jest przeżycia"
Nie ma się co zastanawiać, po prostu fajki są przyjemne w smaku i koniec. Całe debatowanie o tym, czemu, itd. jest bez sensu, bo i tak ludzie będą palić. A jak ktoś naprawdę chce, to i rzuci.
Ja nigdy nie paliłem ale za to raz wypiłem 2 piwa gdy byłem z rodzicami na zimowisku (akurat byłem pod opieką wujka) ale potem gdy zjeżdżałem ciągle myliłem narty i w dodatku jeden z moich upadków skończył się wstydliwą wpadką Więcej nie miałem odwagi
to jest temat o papierosach, a nie o alkoholu//dycha
się stoczyłem i palę...nie regularnie, ale popalam wszystko zależy od funduszy...jeżeli moja miesięczna kalkulacja pozwala mi na kupienie kilku paczek papierosów, to czemu nie a prawda jest taka, że potrafię bez nich wytrzymać Ostatnio zrobiłem sobie eksperyment...nie wypaliłem ani jednego papierosa przez miesiąc, to po tym czasie...gdy wziąłem do ust West Ice prosto z lodówki - aż miło