Jestem ...: jedyna w swoim rodzaju :P
Wysłany: |1 Kwi 2007|, 2007 22:00
wixhura napisał/a:
Łoo ...widze,że niektórzy ludzie nie wiedzą naprawdę,co dobre! Harstwo to jest najlepsza rzecz, jaka istenieje. Generalnie wszystko zależy od ludzi...jak jest drużyna sztywniakow, którzy nie umieja sie bawic to fakt.. harcerstwo moze byc do d... ale akurat ja mam takie szczescie,ze w ZHP poznałam najfajniejszych ludzi.. ze wszystkiego robimy jakies jaja.. pokrecone sprawy.. na wyjazdach kombinujemy tak,ze z radochy i wszystkiego nie mamy siły.. najdziwniejsze rzeczy chyba zrobiłam z wiara z harcerstwa;)...
Dokładnie...harcerstwo to przede wszystkim dobra zabawa.
wixhura napisał/a:
Wkurza mnie to stereotypowe myslenie, że harcerz, to albo ulizana dupa z uszami, co przeprowadza babcie przez ulice i ma z tego ogromna radoche... albo najwieksze menele,co na biwakach,czy obozach robia jakies alkoholowe libacje..! Wcale tak nie jest...
Oczywiście pomagamy też innym, ale gdy jest to naprawdę potrzebne. A na biwakach i obozach nie ma alkoholu.
wixhura napisał/a:
ZHP to świetna przygoda życiowa
ZGADZAM SIĘ !!!!
_________________ "Lepiej stracić minutę w życiu, niż życie w ciągu minuty"
Nie przejmuj się tym co inni myślą o tobie, bo jeśli myślą źle to znaczy, że nie są nic warci, jeśli myślą dobrze to znaczy, że są naiwni.
Ojj ..ja jaa.! ;d Szczerze mówiąc.. Kocham To.. Ci ludzie... Obozy.. Długie wieczory przy ognisku..z gitarą..piosenki.... Kupa śmiechu... Wtedy jestem w swoim żywiole... Po prostu Kocham.!
Tak jak ktoś tam wcześniej napisaał.. Nauczyłam się przez to dużo i usamodzielniłam się...
Jak dla mnie świetny sposób na spędzanie wolnego czasu
zgadzam sie.. swietne przezycie! wiele uczy, a przede wszystkim samodzielnosci, odpowiedzialnosci, uczy patriotyzmu i otwiera oczy na wiele spraw.. ale jest tez wiele negatywow... znam wielu harcerzy ktorzy sa naprawde bardzo 'imprezowi' i sie tym jakos specjalnie nie przejmuja...po_prostu..czasem zastanawia mnie czy prawo harcerskei istnieje tylko po to by bylo czy po to by go przestrzegac;>
Jestem w ZHp od 11 roku życia. Zawsze byłam nieśmiała, niepewna, sama nie umiałam załatwić wielu rzeczy.
Harcerstwo, a zwłaszcza moja drużyna, dodali mi odwagi, pewności siebie, nauczyli odpowiedzialności.
Do innych pozytywnych rzeczy należy też w/w biwaki, obozy, ale też nieustanne samodoskonalenie i poznawanie nowych ludzi
Uważam jednak, że każdemu ma prawo nie podobać się harcerstwo. To trzeba "czuć".
Pozdrawiam.
_________________ "Potem płaczem budziłeś mnie ze snu
Do nowego życia."
Jestem ...: fajna Pomogła: 1 raz Posty: 399 Skąd: Siedlce
Wysłany: |2 Sty 2008|, 2008 16:14
A to jest to co ja uwielbiam... nocne wyprawy... chatki(całą dobe w lesie!)... pływanie w jeziorze.
Na obozie harcerskim najlepsze jest to, że sama sobie robisz meble xD Jak zrobisz sobie łóżko to na nim, śpisz, nie to trudno xD
_________________ A ja będę szła pod prąd i powiem, że lubię poniedziałki.
Hej!
Właśnie 9 dni temu wróciłam z obozu ^^ Heh to było coś, w końcu to mój pierwszy obóz. Ale Ci ludzie (kłaniam się w stronę Szczepu Fioletowej Trójki (Kraków) i Łódzkich drużyn) to dopiero odlotowi ludzie. W sumie dopiero teraz się przekonałam że bez ZHR-u nie umiem żyć . U nas na obozie nie budowało się prycz (budowali je tylko komendy i łódzkie drużyny w całości). Reszta czyli zastępy spali na kanadyjkach xD
Zgadzam się z kolegą powyżej
Czuwaj wszystkim Harcerzom i Harcerkom!
A pozdrowienia innym
_________________ 'Starajcie się zostawić ten świat lepszym niż go zastaliście.'
Jestem ...: jedyna w swoim rodzaju :P
Wysłany: |5 Sie 2008|, 2008 18:49
Ja też miałam nie dawno obóz, ale nie pojechałam ;(
Aga...^^, wspomnienia po obozie pewnie są
To prawda ZHP to coś wpaniałego, fajni ludzie i te wspomnienia z obozów, rajdów, biwaków i innych akcji harcerskich....to jest coś.
_________________ "Lepiej stracić minutę w życiu, niż życie w ciągu minuty"
Nie przejmuj się tym co inni myślą o tobie, bo jeśli myślą źle to znaczy, że nie są nic warci, jeśli myślą dobrze to znaczy, że są naiwni.
Szczerze mówiąc ja nie widzę różnic między ZHR a ZHP. Inny mówi że lepsze ZHP, a znów inny że ZHR. Każdy to widzi ze swojego punktu widzenia. Myślę że ZHP jest tak samo super jak ZHR.
_________________ 'Starajcie się zostawić ten świat lepszym niż go zastaliście.'