Strona g��wna forum m�odzie�owego

Poprzedni temat :: Następny temat
TEATR
Autor Wiadomość
myszka17a 
20%

Wysłany: |10 Mar 2007|, 2007 21:40   

Sama brałam udział w wielu sztukach, grałam na scenie. Nie uważam że to głupie, teatr to piękno ludzkiego serca... Ja oddaję w me sztuki całe serce. I mimo że już nie gram to piszę akty i powieści i zanoszę do Agnieszki... Teatr jest lepszy od kina, jeśli rozumiesz treść przekazywaną przez aktorów, no i gra aktorska

Różycha 
15%

Wysłany: |11 Mar 2007|, 2007 13:44   

hm masz bardzo orginalne hobby :) ja ci powiem ze od tego poniedziałku bede nalezała do kola teatralnego i w maju mamy wystawiac jakas sztuke wiec hm napisze ci pozniej jak było :) dla mnie teatr to fajna sprawa pogada mi sie to ze wszystko dzieje sie na zywo :)

Pozdrawiam sredecznie :)

myszka17a 
20%

Wysłany: |11 Mar 2007|, 2007 14:50   

kółko teatralne fajna sprawa, sama zobaczysz, jak teatr może odmienić twe życie... Jak co daj znać :-) Jak było :-)

Nin 

Jestem ...: .
Wysłany: |23 Cze 2007|, 2007 19:18   

Hmm, teatr ^^. Kiedy byłam w LO miałam więcej styczności z nim.
Właściwie to cała moja klasa to lubiła.
Uwielbiałam wypady do teatru. Przynajmniej raz w miesiącu obowiązkowo jakaś sztuka musiała być! Najczęściej były to wypady do Teatru im. Marii Siemaszkowej w Rzeszowie.
Należałam też do kółka teatralnego "Spontan", ach. To też było piękne. Lubiłam grać ^^, sprawiało mi to przyjemność, powodowało, ze człowiek zapominał o całym świecie, przenosił się do innego.

paulina93 
65%

Zaproszone osoby: 3
Jestem ...: inna.
Pomogła: 3 razy
Wysłany: |24 Cze 2007|, 2007 14:37   

Ja uwielbiam grac, różne sztuki. Często brała udział w tego typu 'przedstawieniach', ale to raczej w podstawówce. Od przyszłego roku szkolnego mam zamiar chodzić na kółko teatralne w szkole i w mieście obok, do domu kultury :)
♥♥

reszka 
50%

Jestem ...: wiatrem
Pomogła: 1 raz
Wysłany: |24 Cze 2007|, 2007 23:21   

Raz w życiu byłam w teatrze ^^
Ale wydaje mi się że gdybym miała bliżej teatr to jeździłabym na sztuki i polubiłabym to.
Moja siostra chodziła na kółka teatralne i grała na szkolnych przedstawieniach.

Cloud 
70%

Jestem ...: dziwna xD
Wysłany: |26 Cze 2007|, 2007 18:02   

Lubię teatr, ostatnio byłam na świetnej komedii kryminalnej "szalone nożyczki" polecam :D .
Lubię też grać, chociaż nigdzie się nie uczę, ale często występowałam w takich szkolnych sztukach, można to tak nazwać xD .
Teatr jest czymś wspaniałym, aktor przekazuje swoje emocje i zamienia się w kogoś innego w bardzo realistyczny sposób :) .

//literówki.

Agusia_93 
20%

Wysłany: |1 Sie 2007|, 2007 23:05   

Ja chodziłam jakiś czas na kółko teatralne ;) Rok chyba. :P
Ale nie znalazłam w tym zamiłowania ;)
Nie żywię do tego pasji i zamiłowania.

Też pisaliśmy wspólnie własne sztuki teatralne ;)

~Jeśli wiara czyni cuda, musisz wierzyć, że się uda... :D

hiszpan92 
80%

Jestem ...: Piękny.
Wysłany: |1 Sie 2007|, 2007 23:08   

Ja w teatrze byłem ostatnio z klasą, to było gdzieś w 2003 chyba :P
Nie zamierzam tam więcej pójść.

vortex1337 
85%

Zaproszone osoby: 1
Jestem ...: chłop...z mazur
Wysłany: |7 Sie 2007|, 2007 15:03   

Szczerze? Wolę kino...taaak, dużo bardziej wolę kino. Zaś jeżeli był pomysł nauczycieli, żeby iść do teatru to dlaczego nie? Czasem zrobi się wszystko, żeby wyrwać się ze szkoły ;P

Porzeczkowa 
25%

Zaproszone osoby: 1
Jestem ...: boska xD
Wysłany: |28 Paź 2007|, 2007 09:48   

Lubię chodzić do teatru, ale ostatnio nie mam na to czasu :( Lubię tą, hmm...magiczną oprawę jaka panuję wtedy w całej sali. W czasie spektaklu lubię się wyciszyć i skupić na grze aktorów na scenie. Nienawidzę chodzić z klasą do teatru, bo oni w ogóle nie doceniają piękna sztuki teatralnej:(

mimbla 
30%

Jestem ...: Następne pytanie, proszę!
Wysłany: |28 Paź 2007|, 2007 17:50   

Porzeczkowa napisał/a:
Nienawidzę chodzić z klasą do teatru, bo oni w ogóle nie doceniają piękna sztuki teatralnej:(

Dodam, że to dlatego, że w naszej klasie są takie niedojrzałe dzieci, które nie mogą przynajmniej na sekundkę się zamknąć, że tak to określę :/ Nie zwracają zupełnie uwagi na to, gdzie są :/ Ale nie o tym temat. Ja rzadko chodzę do teatru, ale to też przez pewien brak czasu i inne czynniki... ale mogę napisać, że w teatrze naprawdę jest taki niezwykły klimacik i magiczna oprawa, jak napisała Porzeczkowa :]

Nadzwyczajna91 
5%

Jestem ...: nadzwyczajna
Wysłany: |13 Sty 2008|, 2008 14:15   

Nie przeczytałam całego tematu, tylko pierwszy post, ale podzielam zamiłowanie autorki.

Kocham teatr, bo tych emocji nie da się przeżyć w żadnym kinie, nawet jeśli w trakcie trwania sceny, w której bohater płynie przez bezkres oceanu wylewają na nas kubeł zimnej wody..

Teatr jest wieczny.

SleepyHolly 
25%

Jestem ...: jogurtem
Pomogła: 1 raz
Wysłany: |13 Sty 2008|, 2008 14:26   

A ja uczęszczam do kółka teatralnego, jeździmy na festiwale i często osiągamy niemałe sukcesy : ) Muszę przyznać, że to coś niesamowitego, kiedy stajesz na scenie, wczuwasz się w rolę, a jeszcze lepiej, kiedy słyszysz reakcje publiczności. Aktualnie wystawiamy komedię (jesteśmy tylko we trzy + nasz instruktor) i naprawdę nie da się opisać uczucia, kiedy ktoś się śmieje z tego, jak zareagowałaś, co powiedziałaś. A spotkania z jurorami i dyskusje na temat sztuki to prawdziwy odlot : P
W prawdziwym teatrze byłam kilka razy, mam różne doświadczenia. Teatr jako formę wyrażania sztuki i piękna uwielbiam, co nie znaczy, że zawsze rozumiem wszystko to, co reżyserzy chcą przekazać i czasem po prostu się nudzę... na tych wszystkich szkolnych wypadach.
No, ale jak mnie już strasza kochana przyjaciółka zabierze na sztukę z prawdziwego zdarzenia... cudo : )
This is your one opportunity to do something that no one has ever done before and that no one will copy throughout human existence. And if nothing else, you will be remembered as the one guy who ever did this. This one thing.

gitarzystka 
25%

Jestem ...: Jestem jaka jestem
Wysłany: |13 Sty 2008|, 2008 16:13   

Teatr no piękna sprawa, można zapomnieć o tym kim się jest naprawdę, najbardziej lubię gdy po udanym występie wszyscy aktorzy stają na scenie i kłaniają się, a widownia bije brawa. Mnie w takiej chwili zawsze się łezka poleje:) heh a potem ogląda się zdjęcia z występu i prób i widzi się siebie, swoje postępy... :P

Odpowiedz do tematu