Sama brałam udział w wielu sztukach, grałam na scenie. Nie uważam że to głupie, teatr to piękno ludzkiego serca... Ja oddaję w me sztuki całe serce. I mimo że już nie gram to piszę akty i powieści i zanoszę do Agnieszki... Teatr jest lepszy od kina, jeśli rozumiesz treść przekazywaną przez aktorów, no i gra aktorska
_________________ ...:*^^ dąż do wolności, bo człowiekiem wolnym jest tylko ten, który doznał słodyczy i goryczy ^^*:...
hm masz bardzo orginalne hobby ja ci powiem ze od tego poniedziałku bede nalezała do kola teatralnego i w maju mamy wystawiac jakas sztuke wiec hm napisze ci pozniej jak było dla mnie teatr to fajna sprawa pogada mi sie to ze wszystko dzieje sie na zywo
Pozdrawiam sredecznie
_________________ Nie pójdę do piachu, gdy ktoś mi powie: czas umierać brachu. Nie dam się uśpić śmierci słowom, pójdę do grobu z podniesioną głową !!!!!!!!!!
Hmm, teatr ^^. Kiedy byłam w LO miałam więcej styczności z nim.
Właściwie to cała moja klasa to lubiła.
Uwielbiałam wypady do teatru. Przynajmniej raz w miesiącu obowiązkowo jakaś sztuka musiała być! Najczęściej były to wypady do Teatru im. Marii Siemaszkowej w Rzeszowie.
Należałam też do kółka teatralnego "Spontan", ach. To też było piękne. Lubiłam grać ^^, sprawiało mi to przyjemność, powodowało, ze człowiek zapominał o całym świecie, przenosił się do innego.
Zaproszone osoby: 3
Jestem ...: inna. Pomogła: 3 razy Wiek: 16 Posty: 577 Skąd: ja jestem...
Wysłany: |24 Cze 2007|, 2007 14:37
Ja uwielbiam grac, różne sztuki. Często brała udział w tego typu 'przedstawieniach', ale to raczej w podstawówce. Od przyszłego roku szkolnego mam zamiar chodzić na kółko teatralne w szkole i w mieście obok, do domu kultury
_________________ 'Gdy mi do serca dotrze,
będe tym, co najsłodsze
Nim- . '
♥♥
Jestem ...: wiatrem Pomogła: 1 raz Wiek: 20 Posty: 351 Skąd: z nieba :)
Wysłany: |24 Cze 2007|, 2007 23:21
Raz w życiu byłam w teatrze ^^
Ale wydaje mi się że gdybym miała bliżej teatr to jeździłabym na sztuki i polubiłabym to.
Moja siostra chodziła na kółka teatralne i grała na szkolnych przedstawieniach.
Lubię teatr, ostatnio byłam na świetnej komedii kryminalnej "szalone nożyczki" polecam .
Lubię też grać, chociaż nigdzie się nie uczę, ale często występowałam w takich szkolnych sztukach, można to tak nazwać xD .
Teatr jest czymś wspaniałym, aktor przekazuje swoje emocje i zamienia się w kogoś innego w bardzo realistyczny sposób .
Szczerze? Wolę kino...taaak, dużo bardziej wolę kino. Zaś jeżeli był pomysł nauczycieli, żeby iść do teatru to dlaczego nie? Czasem zrobi się wszystko, żeby wyrwać się ze szkoły ;P
Lubię chodzić do teatru, ale ostatnio nie mam na to czasu Lubię tą, hmm...magiczną oprawę jaka panuję wtedy w całej sali. W czasie spektaklu lubię się wyciszyć i skupić na grze aktorów na scenie. Nienawidzę chodzić z klasą do teatru, bo oni w ogóle nie doceniają piękna sztuki teatralnej:(
_________________ nostress - myślę tylko o sobie [!!!]
Jestem ...: Następne pytanie, proszę!
Wysłany: |28 Paź 2007|, 2007 17:50
Porzeczkowa napisał/a:
Nienawidzę chodzić z klasą do teatru, bo oni w ogóle nie doceniają piękna sztuki teatralnej:(
Dodam, że to dlatego, że w naszej klasie są takie niedojrzałe dzieci, które nie mogą przynajmniej na sekundkę się zamknąć, że tak to określę Nie zwracają zupełnie uwagi na to, gdzie są Ale nie o tym temat. Ja rzadko chodzę do teatru, ale to też przez pewien brak czasu i inne czynniki... ale mogę napisać, że w teatrze naprawdę jest taki niezwykły klimacik i magiczna oprawa, jak napisała Porzeczkowa
_________________ Muminki się cieszą,Kaczorów powieszą,Muminki...
Nie przeczytałam całego tematu, tylko pierwszy post, ale podzielam zamiłowanie autorki.
Kocham teatr, bo tych emocji nie da się przeżyć w żadnym kinie, nawet jeśli w trakcie trwania sceny, w której bohater płynie przez bezkres oceanu wylewają na nas kubeł zimnej wody..
Jestem ...: jogurtem Pomogła: 1 raz Wiek: 18 Posty: 127 Skąd: z jogobeli
Wysłany: |13 Sty 2008|, 2008 14:26
A ja uczęszczam do kółka teatralnego, jeździmy na festiwale i często osiągamy niemałe sukcesy : ) Muszę przyznać, że to coś niesamowitego, kiedy stajesz na scenie, wczuwasz się w rolę, a jeszcze lepiej, kiedy słyszysz reakcje publiczności. Aktualnie wystawiamy komedię (jesteśmy tylko we trzy + nasz instruktor) i naprawdę nie da się opisać uczucia, kiedy ktoś się śmieje z tego, jak zareagowałaś, co powiedziałaś. A spotkania z jurorami i dyskusje na temat sztuki to prawdziwy odlot : P
W prawdziwym teatrze byłam kilka razy, mam różne doświadczenia. Teatr jako formę wyrażania sztuki i piękna uwielbiam, co nie znaczy, że zawsze rozumiem wszystko to, co reżyserzy chcą przekazać i czasem po prostu się nudzę... na tych wszystkich szkolnych wypadach.
No, ale jak mnie już strasza kochana przyjaciółka zabierze na sztukę z prawdziwego zdarzenia... cudo : )
_________________ This is your one opportunity to do something that no one has ever done before and that no one will copy throughout human existence. And if nothing else, you will be remembered as the one guy who ever did this. This one thing.
Teatr no piękna sprawa, można zapomnieć o tym kim się jest naprawdę, najbardziej lubię gdy po udanym występie wszyscy aktorzy stają na scenie i kłaniają się, a widownia bije brawa. Mnie w takiej chwili zawsze się łezka poleje:) heh a potem ogląda się zdjęcia z występu i prób i widzi się siebie, swoje postępy...
_________________ Śmiejcie się ze mnie, bo jestem inny. Ja się śmieję z Was, bo wszyscy jesteście tacy sami.