Chopie, ja Ci złoże cud maszyne, ale powiedz za ile?
Wiesz, ja mega maszyne bym nawet za 1500-1600 zł sklecił, a dla innych mega maszyna to komp za 8-9k
Oj to Ty szukasz jakiegoś kombajna? ;P Dobrze rozumiem, że inwestujesz w wydajność, bo cena nie gra roli? Proponuję przerzucić się na platformę 64-bitową. Niestety konkretów nie podam, ostatnio trochę jestem do tyłu z podzespołami Ale hiszpan z pewnością Ci doradzi ;-)
Jestem ...: rob Pomógł: 1 raz Posty: 89 Skąd: Z kďż˝t
Wysłany: |18 Kwi 2007|, 2007 16:25
Asus P5N32-E nVidia nForce 680i SLI
Intel Core2 Duo E6700 2.67 GHz (S775) BOX
GeForce 8800 GTX Gigabyte 768MB TV & 2x DVI (PCI-E)
Zasilacz do obudowy Chieftec (CFT-500A-12S) 500W
Seagate 500 GB Barracuda 7200.10 (16MB, Serial ATA II, zapis prostopadły)
Jakaś Obudowa
z 6700 jeszcze Ci wydadzą.
_________________ "Zmieniaj �wiat na taki jaki sobie wymarzy�e�"- Prison Break
8800GTX Asusa jest z tego co wiem tańsza i nie różni sie zbytnio.
Zasilacz raczej mocniejszy, 8800GTX potrzebuje sporo mocy - Tagan 580W byłby ok.
Nie wiem ile ta płyta kosztuje, ale właścwie potrzebna jest tylko jeśli chcesz mieć grafe w SLI. Jak nie, to P5B będzie spoko. Procek - E6600 jest sporo tańszy, ma 4MB itp. Ten ma chyba tylko większe takty.
Ha! Teraz ja mam ten sam problem - chcę kupić komputer, ale kasy aż tyle nie mam.
Mam monitor, głośniki. Potrzebny komp do ok. 1800 złotych. Taki typowy do grania, niekoniecznie super odpicowany. Aha.. Konieczny jest oryginalny Windows XP.