Wysłany: |27 Lut 2009|, 2009 21:29 Jaki film ostatnio oglądałeś?
Wydawało mi się, że był taki temat... Ale przeszukałam forum i nie rzucił mi się w oczy, zatem...
Jaki film ostatnio oglądaliście? Polecacie go, czy raczej odradzacie?
Ja ostatnio oglądałam thriller 'Siedem'-robi wrażenie... Opowiada o dziwnych zabójstwach w mieście, które pozornie nie mają ze sobą żadnego powiązania, jednak okazuje się, że każdemu zabójstwu przypisany jest jeden z siedmiu grzechów głównych. Ofiarami stają się: chciwy prawnik, 'źle prowadząca się' kobieta, otyły mężczyzna... Film czasami jest dosyć drastyczny, obrzydliwy, jednak trzyma w napięciu, grają świetni aktorzy-Morgan Freeman, Brad Pitt i Gwyneth Paltrow-no i zakończenie... Jest genialne ^^ Polecam.
Co do "Seven", to ja także dodam swoje pięć groszy. Rola obłędna, szczególnie spodobała mi się gra Bradda Pitta (który wziął role tylko dlatego, aby do końca życia nie kojarzono go tylko z twarzyczki, aby zasłynął jako aktor) w duecie z Morganem Freemanem. Freeman, to jeden z moich ulubionych aktorów, tutaj też świetnie wypadł ;P . Co do samej fabuły, to bardzo ciekawie, zakończenie zostało zmienione, Bradd Pitt zasugerował jego zmianę, ale to już sami zobaczycie.
W tym filmie nie ma miejsca na cenzurę. Nie raz widz będzie miał okazję oglądać sceny z oblewającymi w jakże realnie (jak na dzisiejsze thrillery) wyrobioną krwią. Film na 9,5/10 - głównie za wyśmienite zakończenie.
miałeś pisać o filmie, który ostatnio widziałeś//dycha
_________________ Niech osoba niewartościowa pierwsza rzuci kamieniem...