Powiem tak, każdy ze swoimi poglądami, sposobem życia itd. zasługuje na szacunek, i z mojej strony dostaje 100% szacunku. Zanim wyraże swoją opinię o człowieku (człowieku, nie o jakiejś grupie ludzi bo tak się nie da) muszę najpierw z nim trochę czasu spędzić, poznać go lepiej. Mówienie że punk jest taki czy taki a metal jeszcze inny jest trochę nie na miejscu. Także jakkolwiek śmieszne by były dla mnie poglądy danej subkultury to każdy ma swoje życie i prawo do tego żeby przeżyć je tak jak ma na to ochotę (pod warunkiem oczywiście, że nie krzywdzi przy tym innych ludzi). Dlatego zwisa mi to kto tam czym jest...
_________________ Jendeak galdetzen du nolatan izan naitekeen gorrotatzeko gai.
Negarretan ikusi bazenuten, ez zenuketen inoiz ahaztuko.
Visca La Terra Lliure!
Jestem ...: zwariowana
Wysłany: |5 Sty 2009|, 2009 13:37
Iraia napisał/a:
każdy ma swoje życie i prawo do tego żeby przeżyć je tak jak ma na to ochotę (pod warunkiem oczywiście, że nie krzywdzi przy tym innych ludzi).
no właśnie zgadzam się - jeśli nie wchodzi w grę krzywdzenie innych ludzi to ja też nie mam nic przeciwko żadnej subkulturze.. często jednak tak jest że ludzie w grupie starają się sobie coś tam udowadniać i najzwyczajniej w świecie się popisują przed sobą.. dochodzi do agresji a tego ja już nie akceptuję
Nie trzeba należeć do subkultury, żeby być omijanym przez innych szerokim łukiem ze strachu. Nawet w subkulturach można znaleźć fajnych, wartościowych ludzi.
A propo subkultur, to natknęłam się w programie na film "Witajcie w mroku". Dokument o subkulturze gotyckiej, ale tej skrajnej wręcz.. 30.01 o 21;55 na hbo-jakby ktoś chciał obejrzeć..
Tak jak emowców nie trawię to gotów nie rozumiem, z opisu filmu wynika że część z nich pija krew.. no comment..
Tak jak była mowa o krzywdzeniu innych to tutaj chyba mowa o krzywdzeniu samego siebie..
_________________ jeżeli jeszcze nie zwariowałeś, znaczy że jesteś niedoinformowany;)