Prowadzę zeszyt w którym zapisuję co ciekawsze cytaty, więc mam ich już naprawdę dużą kolekcję. Przytoczę tutaj te moje ulubione, którymi staram się kierować w życiu.
"Kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat działa potajemnie, by udało ci się to osiągnąć".
Paulo Coelho
"Będzie ten płakał, co się z płaczu śmieje".
anonim
"Przyjaciele - ktoś, kto zna melodię twego serca i może ci ją przypomnieć, gdy zapomnisz nut".
anonim
"Kiedy coś uparcie gaśnie - zaufaj iskierce nadziei".
Wojciech Bartoszewski
"Bój się za każdym razem, kiedy nie mówisz prawdy".
Lulio
"Należy spodziewać się tego, co najlepsze: zło przyjdzie samo".
przysłowie austriackie
"Życie ma sens, gdy wiesz po co żyć".
anonim
"Nigdy nie mów nigdy".
anonim
"Daj każdemu dniu szanse stania się najpiękniejszym w całym twoim życiu".
Mark Twain
"Człowiek ma prawo patrzeć na drugiego z góry tylko wówczas, kiedy chce mu pomóc, aby się podniósł".
Gabriel Garcia Marquez
"Pamiętaj, że jesteś potrzebny.
Jest przynajmniej jedna ważna rzecz,
która nie będzie zrealizowana
bez twojego udziału".
Charles Allen
"Być może dla świata jesteś tylko człowiekiem, ale dla kogoś jesteś całym światem".
Gabriel Garcia Marquez
"Kochać kogoś to znaczy dać mu to, co ma się w sobie najlepszego".
Paul Claudel
_________________ nostress - myślę tylko o sobie [!!!]
Jestem ...: Lechitą z krwi i kości
Wysłany: |24 Wrz 2007|, 2007 21:02
Że tak w ogóle, generalnie, jeśli człowiek żył jak należy, nie według tego, co
mówią jacyś kapłani, ale według tego, co wewnątrz wydaje się przyzwoite i uczciwe,
to w końcu wszystko mniej więcej dobrze się skończy." Pomniejsze bóstwa Terry Pratchett
Kiedy idziesz do ZOO, zawsze bierz z sobą coś dla zwierząt - nawet jeżeli wszędzie wiszą tabliczki z napisem "NIE KARMIĆ...". Na pewno nie powiesiły ich zwierzęta.
Większość ludzi, póki ma usta zamknięte, nie sprawia wrażenia głupków.
Życie idioty to nie bułka z masłem.
Nie ufaj człowiekowi, który mówi, że w życiu nie wypił kropli alkoholu.
Fajnie być idiotą, zwłaszcza jak nikt nie patrzy.
Jak widzisz kolejkę, stań w niej. Co Ci szkodzi.
Zawsze miej przy sobie tyle forsy, żebyś mógł zadzwonić z automatu i skorzystać z kibla.
WSZYSTKO Z FORESTA GUMPA
_________________ Życie jest jak sprężyna. Im bardziej wyskoczysz do przodu, tym mocniej odskoczysz w tył. Więc lepiej nie podskakuj.