szczególnie woda z kranu z kamieniem wrecz wysusza skóre
a człowiek po taki myciu czuje sie jakby cegłówką po twarzy dostał
Co to w ogóle za temat jest! http://www.forum-mlodziez...t2295.htm#40253
Czy częste mycie twarzy jest niezdrowe?
Czy częste mycie twarzy jest niezdrowe?
Toć to jakaś makabra, tragedia jakieś nieporozumienie!
Słabo mi!
dzordzu, tylko jedną ? myślałam ,że aż trzema. Bo takie tematy są fajne , każdy kocha je zakładać . ja mam dzisiaj takie pytanie ? Czy częste mycie rąk jest niezdrowe ? Odpowiesz mi na nie ? Pewnie ,ze odpowiesz jak będzie Ci się nudzić.
_________________ "Wiesz, Wendy, kiedy pierwsze dziecko zaśmiało się po raz pierwszy, jego śmiech pękł na tysiąc kawałków, które rozprysły się na wszystkie strony. Tak powstały wróżki. "
.Piotruś Pan.
dzordzu, tylko jedną ? myślałam ,że aż trzema. Bo takie tematy są fajne , każdy kocha je zakładać . ja mam dzisiaj takie pytanie ? Czy częste mycie rąk jest niezdrowe ? Odpowiesz mi na nie ? Pewnie ,ze odpowiesz jak będzie Ci się nudzić.
Nie nudzi mi się ale Ci odpowiem bo : bo tak
Czy mycie rąk jest niezdrowe?
Ha! To zależy Czy ktoś jest uczulony na mydło czy też nie ....a tu Cię mam....
ha ! ale wiesz co z reguły osoba uczulona na mydło używa specjalnego mydła hipoalergicznego i kto tu teraz kogo ma ? a jeśli nie mam uczulenia na mydło i myję twarz i ręce 150 razy dziennie czy jest to szkodliwe
Pytam się :Bo chcę
_________________ "Wiesz, Wendy, kiedy pierwsze dziecko zaśmiało się po raz pierwszy, jego śmiech pękł na tysiąc kawałków, które rozprysły się na wszystkie strony. Tak powstały wróżki. "
.Piotruś Pan.
dzordzu, dobra..masz mnie -.-' ale czekaj czekaj
ha ! ale wiesz co z reguły osoba uczulona na mydło używa specjalnego mydła hipoalergicznego i kto tu teraz kogo ma ?
:
Chwilunia, chwilunia
just.me napisał/a:
a jeśli nie mam uczulenia na mydło i myję twarz i ręce 150 razy dziennie czy jest to szkodliwe
Ależ oczywista sprawa, że tak a to dla tego gdyż po tylu razach pomarszczy Ci sie skórka na twarzyczce co spowoduje efekt postarzenia a rączki staną się bardzo mało przyjemne w dotyku......
2:0 dla mnie...
just.me napisał/a:
Pytam się :Bo chcę
Chcę więc odpowiadam
ajć przegrywam ?
Chcę więc pytam
Dziękuje za odpowiedź
.Piotruś Pan.
Hyymmmm
.....Ale musisz pamiętać, że źle dobrany może spowodować uczulenie
dlatego wcześniej przeprowadziłabym test nakładając na niewielki skrawek skóry na dłoni i czekając dobe i sprawdzając czy nie nastąpiły żadne zmiany wyglądające na uczulenie ha !
nadal przegrywam ?nie nie
no proszę.
ile razy dziennie myjesz twarz ? to kluczowe pytanie.
.Piotruś Pan.
Hyymmmm
.....Ale musisz pamiętać, że źle dobrany może spowodować uczulenie
dlatego wcześniej przeprowadziłabym test nakładając na niewielki skrawek skóry na dłoni i czekając dobe i sprawdzając czy nie nastąpiły żadne zmiany wyglądające na uczulenie ha !
Dobrze Niech Ci będzie ale i tak się odgryzę
just.me napisał/a:
ile razy dziennie myjesz twarz ? to kluczowe pytanie.
A to niby "dla czemu" kluczowe?
To ile ja razy myję moja przecudowną twarzyczkę to jest moja prywatna sprawa ale tak ze dwa będzie
ej nadal jest 2:1 dla Ciebie więc nie masz się w czym odgryzać
Sprawdzałam czy w zdrowy sposób myjesz twarz
Ale w końcu czy częste mycie twarzy jest niezdrowe [b]dzordzu, [/b]?
.Piotruś Pan.
naprawdę ? yeah
ej nadal jest 2:1 dla Ciebie więc nie masz się w czym odgryzać
Poprawiam małe niedopatrzenie --> 3-1
just.me napisał/a:
Sprawdzałam czy w zdrowy sposób myjesz twarz
No i co tam tobie wszyło, mi powiedz
just.me napisał/a:
Ale w końcu czy częste mycie twarzy jest niezdrowe [b]dzordzu, [/b]?
Patrząc z innego, że tak powiem bardziej naukowego punktu widzenia to niestety dalej muszę stwierdzić, że jest niezdrowe może nie tyle ze względów fizyczno-zdrowotnych lecz psychiczno-zdrowotnych jak najbardziej. Otóż najpierw trzeba by było wyjaśnić/objaśnić termin częste mycie! Korzystając więc z danych znajdujących się w powyższych wypowiedziach stwierdzam, że mycie twarzy czy też rąk 150 razy na dobę może uruchomić w człowieku lęki nadmiernej czystości przez co naturalne środowisko takiego osobnika może wyprzeć ze swoich szeregów bądź taki osobnik może stać sie celem drwin i obraz różnorakiej maści Poza tym tak częste przesiadywanie w łazience naturalnie ograniczy do minimum czas na podstawowe czynności tudzież zajęcia rozwijające jak i rozrywkę co może doprowadzić do depresji, stanów lekowych od czego tylko krok do przymusowego leczenia i obserwacji.................
....no i CO!!?
Jest
2:1
zdrowo
ale Ciii nie mów nikomu bo będą Cię naśladować.
dzordzu napisał/a:
Patrząc z innego, że tak powiem bardziej naukowego punktu widzenia to niestety dalej muszę stwierdzić, że jest niezdrowe może nie tyle ze względów fizyczno-zdrowotnych lecz psychiczno-zdrowotnych jak najbardziej. Otóż najpierw trzeba by było wyjaśnić/objaśnić termin częste mycie! Korzystając więc z danych znajdujących się w powyższych wypowiedziach stwierdzam, że mycie twarzy czy też rąk 150 razy na dobę może uruchomić w człowieku lęki nadmiernej czystości przez co naturalne środowisko takiego osobnika może wyprzeć ze swoich szeregów bądź taki osobnik może stać sie celem drwin i obraz różnorakiej maści Poza tym tak częste przesiadywanie w łazience naturalnie ograniczy do minimum czas na podstawowe czynności tudzież zajęcia rozwijające jak i rozrywkę co może doprowadzić do depresji, stanów lekowych od czego tylko krok do przymusowego leczenia i obserwacji.................
odrazu depresji ? myślę ,że coś takiego najpierw narodziło by zachowania obsesyjno kompulsywne oraz natręctwa. Możemy także wnioskować ,że wzbogaciłoby to gospodarkę lekarstw bo wzrosłoby większe zapotrzebowanie na seronil , a przy tym dałoby szansę na większe zarobki dla lekaży psychiatri , czy też terapeutów ,a nawet szansę rozwoju przy wybudowaniu nowych ośrodków terapeutycznych .
Więc jak znaleźć tą równowagę ?Ile razy dziennie powinnam myć twarz ! NO I NICO !!??
.Piotruś Pan.
Duduś, ..dzięki ,ale ja i tak czekam na odpowiedź pana starszego dzordzu, bo ktoś w końcu musi wygrać.
.Piotruś Pan.