Strona g��wna forum m�odzie�owego

Poprzedni temat :: Następny temat
Laptop zamiast zeszytow?
Autor Wiadomość
MaTeUsH 
0%

Jestem ...: pozytywnie zakręcony...
Wysłany: |18 Cze 2008|, 2008 22:26   

To bardzo ciekawy i interesujący pomysł, ale trzeba się zastanowić , bo od zbyt długiego gapienia się w komputer niektórych oczy bolą :P

,,Jeśli masz jeden zegarek, wiesz, która godzina. Gdy masz dwa zegarki, nigdy nie jesteś tego pewien." Anthony de Mollo

hynymyny
[Usunięty]

Wysłany: |19 Cze 2008|, 2008 11:33   

A ja myślę że zeszyty jednak powinny zostać w użyciu, człowiek od dawana pisał na normalnym papierze i niech tak zostaje, pisanie rozwija od najmłodszych nie wyobrażam sobie żeby moje dziecko przesiadywało godzinami przed komputerem i się w niego gapiło cały czas.

Complicated 
25%

Jestem ...: mały, wredny diabeł.
Wysłany: |19 Cze 2008|, 2008 17:50   

Hah, nie wyobrażam sobie czegoś takiego. Kiedyś o tym marzyłam, kiedy byłam jeszcze młoda i głupia i nie chciało mi się robić notatek w szkole. Jednak na dłuższą metę to nie mogłoby się sprawdzić i mam nadzieję, że do tego nie dojdzie. Nie potrafiłabym też uczyć się, wpatrując się w ekran komputera. Zeszyty mają jednak swoje plusy. :)

MaTeUsH napisał/a:
Anthony de Mollo

Anthony de Mello, jak już. Proszę nie przeinaczać. ;)
i nawet smakuję lepiej - odgrzana.
pogrążam się coraz bardziej i bardziej.
i ty też. pogrążaj się. we mnie.
i tu zostań.

uosiu
[Usunięty]

Wysłany: |29 Cze 2008|, 2008 13:11   

Laptop w szkole fajna rzecz, ale do notatek sie nie nadaje. A drukowane to nie to samo co pisane recznie na papierze. Zreszta- wyciagnelibyscie laptopa na kolana na sprawdzianie? :D

Laptop to wygoda, mozliwosc zajecia sie czyms innym jak lekcja jest wybitnie nudna.
Ale rowniez dekoncentruje ucznia, zacheca dresow do swoich niecnych czynow etc

Ja na przyklad mam obecnie lapka 15" i uwazam, ze do szkoly to za duzy kloc. eeePC w szkole ma szanse na zastosowanie. Tani (1100pln), lekki (900g), maly (9" ekran) i o duzych mozliwosciach, wbrew pozorom.

Co do podrecznikow- nie jestem za ich obecna forma. Wolalbym jeden zeszyt z perforowanym marginesem, zeby sobie takie lekcje potem poodrywac i wsadzic do przedmiotowego segregatorka. I w podobnym stylu podreczniki- Jeden segregatorek, a tam, powiedzmy- z kazdego przedmiotu 3 lekcje naprzód, i potem sobie kartki podmieniac

Podobne posty
Temat Autor Forum Odpowiedzi Ostatni post
Brak nowych postów [ Ankieta ] Laptop czy Komputer? chrz4nek Komputer i Internet 21 |10 Mar 2008|, 2008 19:40
noir

Odpowiedz do tematu