To bardzo ciekawy i interesujący pomysł, ale trzeba się zastanowić , bo od zbyt długiego gapienia się w komputer niektórych oczy bolą
,,Jeśli masz jeden zegarek, wiesz, która godzina. Gdy masz dwa zegarki, nigdy nie jesteś tego pewien." Anthony de Mollo
hynymyny [Usunięty]
Wysłany: |19 Cze 2008|, 2008 11:33
A ja myślę że zeszyty jednak powinny zostać w użyciu, człowiek od dawana pisał na normalnym papierze i niech tak zostaje, pisanie rozwija od najmłodszych nie wyobrażam sobie żeby moje dziecko przesiadywało godzinami przed komputerem i się w niego gapiło cały czas.
Hah, nie wyobrażam sobie czegoś takiego. Kiedyś o tym marzyłam, kiedy byłam jeszcze młoda i głupia i nie chciało mi się robić notatek w szkole. Jednak na dłuższą metę to nie mogłoby się sprawdzić i mam nadzieję, że do tego nie dojdzie. Nie potrafiłabym też uczyć się, wpatrując się w ekran komputera. Zeszyty mają jednak swoje plusy.
MaTeUsH napisał/a:
Anthony de Mollo
Anthony de Mello, jak już. Proszę nie przeinaczać.
_________________ otwórz lodówkę i odłóż
moje serce na później.
jestem, jak mnie zostawiłeś.
i nawet smakuję lepiej - odgrzana.
pogrążam się coraz bardziej i bardziej.
i ty też. pogrążaj się. we mnie.
i tu zostań.
uosiu [Usunięty]
Wysłany: |29 Cze 2008|, 2008 13:11
Laptop w szkole fajna rzecz, ale do notatek sie nie nadaje. A drukowane to nie to samo co pisane recznie na papierze. Zreszta- wyciagnelibyscie laptopa na kolana na sprawdzianie?
Laptop to wygoda, mozliwosc zajecia sie czyms innym jak lekcja jest wybitnie nudna.
Ale rowniez dekoncentruje ucznia, zacheca dresow do swoich niecnych czynow etc
Ja na przyklad mam obecnie lapka 15" i uwazam, ze do szkoly to za duzy kloc. eeePC w szkole ma szanse na zastosowanie. Tani (1100pln), lekki (900g), maly (9" ekran) i o duzych mozliwosciach, wbrew pozorom.
Co do podrecznikow- nie jestem za ich obecna forma. Wolalbym jeden zeszyt z perforowanym marginesem, zeby sobie takie lekcje potem poodrywac i wsadzic do przedmiotowego segregatorka. I w podobnym stylu podreczniki- Jeden segregatorek, a tam, powiedzmy- z kazdego przedmiotu 3 lekcje naprzód, i potem sobie kartki podmieniac