Wysłany: |7 Sty 2009|, 2009 20:21 imię do bierzmowania
maaam taki mały problem niedługo mam bierzmowanie i nie wiem jakie imię wybrac. zastanawiam się nad Blanką i Zuzanną. Wie ktoś może czego patronką jest św. Blanka? Jakoś nie bardzo moge to znaleźc.. Które imię mi doradzacie? Teraz moje imiona to: Paulina Marianna...
No cóź, bo Św. Blanki chyba nie ma ...
Wybieraniem imienia a raczej świętej patronki do bierzmowania nie sugeruj sie tym, żeby było to jakies wydumane imię, tylko zobacz jaka święta odpowiada Ci najbardziej, przeczytaj jej życiorys itp.
tutaj nie chodzi o to żeby imę było ładne, przecież nie jest to imie które używasz na codzień ani nie wpisują Ci go do żadnego dokumentu, oprócz zaświadczenia o bierzmowaniu
Ja osobiście mam na bierzmowanie Św. Weronikę, dosyć ciekawa postać.
Polecam np. św Kingę, albo Agnieszkę ^^
zależy jak do tego podchodzisz ... jeśli masz to gdzieś i chcesz odwalić bo presja otoczenia jest duża to bierz pierwsze z brzegu ... i tak z takim podejściem pewnie zapomnisz w ogóle jakie wybierałaś szybko.