Zabrzmiało to, jak wypowiedź Judyty z 'Nigdy w życiu'
Również-szkoła, studia, praca, rodzina... I szczęście Nie mam szczególnie wyróżniających się aspiracji życiowych.
Jestem ...: sobą...
Wysłany: |5 Gru 2007|, 2007 20:51
skończyć szkolę [ juz w tym roku] ---> wojsko [ szkoła podoficerska] ---> zostać kapralem[po szkole] ---> pójść do wojska ---> założyć rodzinkę ---> być szczęśliwym
_________________ ...kiedy pomocnej dłoni potrzeba, daleko nie musiałem jej szukać, wystarczało po sąsiedzku do drzwi zapukać, nie do wszystkich tylko do wybranych osób, najlepiej mi znanych, po prostu zaufanych.
skanerzdrukarką [Usunięty]
Wysłany: |5 Gru 2007|, 2007 21:55
A co będzie jutro? Wszyscy macie tylko dalekosiężne cele? Żyjecie nadziejami i ich realizowaniem? A dzień dzisiejszy? Życie trwa cały czas, trzeba umieć stawiać sobie małe cele i realizować je codziennie, aby móc zasypiać ze świadomością, że nie zmarnowało się dnia! Nie można całej uwagi koncentrować na tym, co będzie za rok, dwa, 10 lat, bo to doprowadzi was do wyścigu szczurów.
skończyć szkolę [ juz w tym roku] ---> wojsko [ szkoła podoficerska] ---> zostać kapralem[po szkole] ---> pójść do wojska ---> założyć rodzinkę ---> być szczęśliwym
...................................................................................... ---------> być szczęśliwym
....a co mnie do tego doprowadzi to już jest mało ważne
A co będzie jutro? Wszyscy macie tylko dalekosiężne cele? Żyjecie nadziejami i ich realizowaniem? A dzień dzisiejszy? Życie trwa cały czas, trzeba umieć stawiać sobie małe cele i realizować je codziennie, aby móc zasypiać ze świadomością, że nie zmarnowało się dnia! Nie można całej uwagi koncentrować na tym, co będzie za rok, dwa, 10 lat, bo to doprowadzi was do wyścigu szczurów.
Pisząc tamtego posta zastanawiałam się właśnie nad tym I doszłam do wniosku, że chcę po prostu żyć szczęśliwie, nie marnować żadnego dnia!
Jestem ...: Następne pytanie, proszę!
Wysłany: |6 Gru 2007|, 2007 15:13
Ja też mam kilka swoich marzeń...
• chciałabym mieć wreszcie dobrego przyjaciela, który mnie rozumie i nie będzie się zachowywał jak ktoś niedorozwinięty, jak większość luda w moim wieku...
• dostać się na jakieś dobre studia - może coś pod politologię, socjologię czy coś, bo...
• ...pragnę być politykiem, ale takim dobrym, nie gadającym ciągle o tanim państwie i innych bzdurach i nic nierobiącym, żeby wreszcie w tym państwie było lepiej i który ciągle myśli nie o państwie, tylko o własnej d*pie...
• no i tak samo jak Wujcio Dzordzu i Księżniczka być po prostu szczęśliwym...
_________________ Muminki się cieszą,Kaczorów powieszą,Muminki...
Dobra tak na poważnie to :
1) doprowadzić parę spraw do końca
2) złapać jakiś awansik w pracy
3) zebrać się na odwagę i w końcu się oświadczyć
4) dowiedzieć się co oznacza zwrot : "pan M<3"
• moim pragnieniem jest założenie rodziny. Chcę mieć dzieci, kochającego mnie męża, a w latach starości - stadko wnucząt
• chciałabym, aby najbliżsi ludzie którzy mnie otaczają i na których mi zależy byli szczęśliwi. Jeśli oni mają szczęście to ja też. Nie mogę patrzeć jak bliskie mi osoby się smucą. Dla ich szczęścia poświęcę własne
• chcę, żeby moi rodzice byli ze mnie dumni i cieszyli się, że pojawiłam się na tym świecie
• za 70 lat chcę, siedząc w bujanym fotelu, powiedzieć sobie: Moje życie było cudowne! Niczego nie żałuję.
_________________ nostress - myślę tylko o sobie [!!!]
hynymyny [Usunięty]
Wysłany: |14 Gru 2007|, 2007 11:02
Teraz najbardziej pragnę zacząć studia na kierunku pedagogika - resocjalizacja.
A ja chciałabym odmienić moje mieszkanie, może to i głupie, ale marzy mi się styl orientalny. Zastanawiam się tylko czy taki efekt na ścianie nie będzie przesadny
http://inspiracje.leroymerlin.pl/read.php?29,2265
Może macie jakieś fotki, z których można coś zaczerpnąć?
Jestem ...: sobą...
Wysłany: |1 Lut 2008|, 2008 12:38
reszka napisał/a:
Chciałabym się zakochać w kimś i żeby ten ktoś też się we mnie zakochał i żebyśmy żyli dłuuugo i szczęśliwie i mieli czwórkę dzieci
az czwórke Ja podobnie jak Ty lecz, troszke inaczej... Chciałbym zeby osoba ktorą tak bardzo kocham, powiedzała mi ze mnie Kocha i zebysmy byli juz do konca razem... a potem dwojka dzieci
_________________ ...kiedy pomocnej dłoni potrzeba, daleko nie musiałem jej szukać, wystarczało po sąsiedzku do drzwi zapukać, nie do wszystkich tylko do wybranych osób, najlepiej mi znanych, po prostu zaufanych.