Jestem ...: Lechit± z krwi i ko¶ci
Wys³any: |22 Pa¼ 2007|, 2007 12:10
Potwierdzi³o siê to czego najbardziej obawiali siê dzia³acze PiSu. Do wyborów posz³o wiêcej m³odzie¿y ni¿ emerytów i rencistów. I chwa³a za to M±drzy ludzie w Polsce m±drzy i na forum.
Ale nie, PiS i wielki wódz Jarek s± lepsi.
PiS to populi¶ci, dotr± swoimi has³ami typu 3 Miliony mieszkañ do prostych ludzi i ju¿ wszyscy rolnicy i inni pro¶ci ludzie na nich g³osuj±.
Wys³any: |23 Pa¼ 2007|, 2007 23:05
hiszpan92 napisa³/a:
PiS to populi¶ci, dotr± swoimi has³ami typu 3 Miliony mieszkañ do prostych ludzi i ju¿ wszyscy rolnicy i inni pro¶ci ludzie na nich g³osuj±.
Dok³adnie, bazuj± oni na tym, co nawet najg³upszy cz³owiek posiada - na uczuciach, takich jak patriotyzm, honor, wiara. Potrafi± tak dobieraæ s³owa i argumenty, ¿e osoby niewykszta³cone popieraj± ich.
nagusek, zauwa¿, ¿e w partiach, takich jak PO czy LiD jest wiêcej osób z wy¿szym wykszta³ceniem. Partie te kieruj± swój program do ludzi uczonych, posiadaj±cych jak±¶ wiedzê o ekonomii, historii, odwo³uj± siê do ich umys³ów, a nie tylko do serc. Zwyk³y, szary cz³owiek nie zawsze jest w stanie poj±æ programy tych partii.
Jestem ...: Lechit± z krwi i ko¶ci
Wys³any: |26 Pa¼ 2007|, 2007 11:44
Cloud napisa³/a:
i tak te¿ siê sk³ada, ¿e m³odzie¿ nie zna dobrze historii, dlatego te¿ wybiera PO.
To siê u¶mia³em za wszystkie czasy. Masz racjê lepiej g³osowaæ na braci Kaczyñskich którzy wy¶miewali siê i pocz±tkowo nie popierali Lecha Wa³êsy wchodz±cego na p³ot stoczni Gdañskiej i walcz±cego o to, ¿eby w tym kraju by³o normalnie.
Cloud napisa³/a:
Prawdziwy Polak, kyóry zna historiê i wie co to komuna, na pewno nie wybierze lewicy.
O ile wiem PO jest parti± centroprawicow±, ale mogê siê myliæ, a wiêc mnie o¶wieæ. A nawet je¿eli kto¶ g³osujê na lewicê to raczej nie patrzy na to z jakiego ustroju wywodz± siê partiê lewicowe tylko po prostu g³osujê tak bo ma pogl±dy lewicowe.
A najlepszy obecnie numer to jest to, ¿e Kaczki siê obrazi³y o to, ¿e Donald nazywa ich braæmi xD mo¿e niech zacznie ich nazywaæ siostrami to bêdzie OK.
Ja jestem szczê¶liwy z tego, ¿e do tego kraju wróci normalno¶æ. A razem ze mn± cieszy siê ok 78% Polaków, ca³a Europa i ¶wiat (a zapomnia³em przecie¿ o USA, kolebka polsko¶ci która murem sta³a za PiSem ale od 30 lat w Polsce nie by³a xD)