Strona g��wna forum m�odzie�owego

Poprzedni temat :: Następny temat
Poziom forum spada...
Autor Wiadomość
hiszpan92 
80%

Jestem ...: Piękny.
Wysłany: |30 Cze 2008|, 2008 23:59   Poziom forum spada...

No to bez owijania w bawełne, strugania jarzębiny, przejdźmy do sedna sprawy.
A więc...ogólnie to poziom forum spada, i to znacznie. Jest kupa nowych użytkowników, bez obrazy, ale połowa z nich to jakieś pojeby. Kiedyś to była atmosferka, elegancko, było mniej ludzi, ale wszyscy sie znali i fajnie było. A teraz co chwile jacyś nowi, każdy kuźwa z problemami...dajcie spokój. Sporo fajnych użytkowników już prawie sie tu nie udziela, robi sie forum jak każde inne. A kiedyś było wyjątkowe, to nie było pierwsze lepsze forum młodzieżowe, miało to coś, co przyciągało ludzi.
A teraz...już nie ma tego klimatu i ogólnie lipa.

Dobra, koniec marudzenia.

hynymyny
[Usunięty]

Wysłany: |1 Lip 2008|, 2008 00:38   

No to co radzisz? Forum jest dla wszystkich, możemy coś wskórać, napisz co chciałbyś mienić. To wy wszyscy tworzycie to miejsce.

hiszpan92 
80%

Wysłany: |1 Lip 2008|, 2008 00:44   

Szczerze? Wypierdzilić połowę tych nowych i tyle. Stary dobry klimat by wrócił. :]

kamil_jk_87 
25%

Zaproszone osoby: 3
Jestem ...: ...
Wysłany: |1 Lip 2008|, 2008 06:10   

A Hiszpanku nie pomyślałeś, że są wakacje ??? :)
I może niektórzy stali bywalcy powyjeżdżali..... ???

Lukasz 

Jestem ...: sobą
Wysłany: |1 Lip 2008|, 2008 06:41   

Hiszpan - Te osoby też za kilka (naście) dni, może kilka tygodni poczują klimat tego forum i będą z nami jak w rodzinie. Jest co prawda duży przyrost userów ale nie mogę nikogo wyrzucić.

"Musi być ciężko tym którzy wzięli autorytet za prawdę, zamiast prawdę za autorytet."
G. Massey

DKA_ 
30%

Jestem ...: NormalnyCzyliDlaWieluInny
Wysłany: |1 Lip 2008|, 2008 07:57   

Chyba to że każdy ma jakieś problemy to normalne a że Ci ludzie piszą o tym tu na forum jest dla mnie całkowicie normalne jeśli to poważny problem. A co do ludzi to nie zmusisz każdego żeby urodził się z ponad przeciętną inteligencją. Zawsze jeden będzie fajniejszy mądrzejszy a inny głupszy, także różni ludzie będą się trafiać ale akceptować i tolerować ich trzeba takimi jacy są.

BlueEyeGuy 
60%

Jestem ...: Chory na głowe...
Wysłany: |1 Lip 2008|, 2008 09:01   

DKA bardziej Hiszpanowi chodzi o osoby które przychodzą na forum tylko się wyżalić napisać 1-2 posty i sobie pójść. Teraz właśnie jest przypływ takich osób. Przywitaliśmy ich a tu cicho sza nikt nic nie pisze nikt nic nie mówi i tematy świecą pustkami żadnych świeżych opinii na stare/nowe sprawy.

Lukasz 

Wysłany: |1 Lip 2008|, 2008 09:19   

Zaczekamy, zobaczymy :)

"Musi być ciężko tym którzy wzięli autorytet za prawdę, zamiast prawdę za autorytet."
G. Massey

hiszpan92 
80%

Wysłany: |1 Lip 2008|, 2008 10:01   

No, tak jak mówi BEG, przywitają się, pierdykną 3 posty przy dobrych wiatrach i se pójdą.
No zobacz Łukasz, ile osób sie w ciągu ostatnich 2 tygodni zarejstrowało, większość z nich praktycznie sie nie udziela. :]
Zresztą ze starej ekipy to nie wiele osób wchodzi, Fioletowa prawie nie pisze, i jeszcze pare innych ciekawych osób. Ja rozumiem że forum sie powinno rozwijać, ale nie kosztem atmosfery, czy poziomu wypowiedzi.

Pszczółka
Gość
Wysłany: |1 Lip 2008|, 2008 10:19   

Hiszpan ma trochę racji... Denerwujące są osoby, które przychodza na forum, bo czegoś chcą i wałkują swój jeden temat do znudzenia... Na innym forum mam 'przyjemność' obserwować, jak jeden użytkownik wpada na forum tylko wtedy, gdy czegoś chce, ma jakiś problem i to jest dopiero denerwujące!

Z drugiej strony-nie można zabronić rejestrować się nowym użytkownikom, zwłaszcza, że, tak, jak pisał Łukasz, za jakiś czas i oni się zadomowią. Dobrym przykładem jest DKA, czy kamil_jk_87.

Mnie denerwuje niski poziom merytoryczny postów niektórych osób... A takich jest całkiem sporo. Czasami odnoszę wrażenie, że na tym forum nie ma dyskusji, tylko każdy wyraża swoje zdanie, nie czytając, co na ten temat sądzą inne osoby. Takie jakby pisanie tylko dla siebie.

Tyle z mojej strony ;)
(nie mogę się zalogować, to piszę jako gość)

Lukasz 

Wysłany: |1 Lip 2008|, 2008 10:29   

Może chcecie, by forum to było elitarne - rejestrować się mogą tylko osoby, które mają zaproszenie, a użytkownicy wewnątrz mogą dawać zaproszenie tylko przy przekroczeniu kolejnych setek postów. Dla przykładu:

Użytkownik X ma 108 postów, dostaje możliwość zaproszenia jednej osoby. Osoba ta podczas rejestracji musi podać specjalny klucz wygenerowany w profilu użytkownika X.

Tego chcecie? Hermetycznej przestrzeni?

G. Massey

hiszpan92 
80%

Wysłany: |1 Lip 2008|, 2008 10:57   

O, to jest dobry bajer. Elity i podziały trza wprowadzić xD

Nin 

Jestem ...: .
Wysłany: |1 Lip 2008|, 2008 11:57   

Mnie też denerwuje to, że ktoś wpada, napisze 3-4 posty i spada, bo dostał to co chciał.

Lukasz napisał/a:
Użytkownik X ma 108 postów, dostaje możliwość zaproszenia jednej osoby. Osoba ta podczas rejestracji musi podać specjalny klucz wygenerowany w profilu użytkownika X.

Tego chcecie? Hermetycznej przestrzeni?

hiszpan92 napisał/a:
O, to jest dobry bajer. Elity i podziały trza wprowadzić xD

To jest jeszcze gorsze o_O i niepotrzebnie komplikuje życie -_-.

Moim zdaniem trzeba to przeczekać, bo rok temu, podczas wakacji, też był syf taki.
kamil_jk_87 napisał/a:
A Hiszpanku nie pomyślałeś, że są wakacje ??? :)
I może niektórzy stali bywalcy powyjeżdżali..... ???

Właśnie część wyjeżdża, a dostępu do neta czasem nie ma: P.

Nadziejka89
[Usunięty]

Wysłany: |1 Lip 2008|, 2008 11:57   

A mnie się wydaje, że wystarczy podnieść nieco dyscyplinę i ograniczyć do minimum posty zawierające jedno lub dwa słowa.
I jeszcze zabronić wpisywania co trzecie słowo "haha, hehe " itp.
Fakt, atmosfera się trochę zmieniła ale tragicznie nie jest :)
Trzeba być otwartym na ludzi.

Edit:

Nie tylko wyjazdy są winne.
Forum długo nie działało, nie do wszystkich dotarły powiadomienia o powrocie, bo pozmieniali maile.
Stąd braki w starej kadrze.

Lukasz 

Wysłany: |1 Lip 2008|, 2008 15:03   

Jeszcze troszkę przybędzie osób. Przeleci kilkadziesiąt osób na zasadzie - wpadłem, zobaczyłem, już nie wrócę. Ale przyjdzie rok szkolny to znów zostaną tylko Ci najwytrwalsi, Ci nasi :) Tak więc proszę, nie przejmujcie się.

G. Massey

Podobne posty
Temat Autor Forum Odpowiedzi Ostatni post
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi Ogłoszenie: WYBORY MISS I MISTERA FORUM ! Green_Angel Konkursy 0 |9 Mar 2007|, 2007 14:42
Green_Angel
Brak nowych postów Przyklejony: Katalog przyjaciół forum i serwisu mł... Lukasz Poleć stronę 0 |18 Cze 2008|, 2008 16:07
Lukasz
Brak nowych postów OT - niski poziom merytoryczny andrzej3410 Śmietnik 0 |8 Lut 2008|, 2008 20:33
andrzej3410
Brak nowych postów Prowadzę forum o grach szukam moderat... toxyna GadkaSzmatka 0 |22 Lut 2009|, 2009 18:11
toxyna
Brak nowych postów Mod na forum :P vortex1337 Propozycje/sugestie 1 |22 Sie 2007|, 2007 20:15
shumovina

Odpowiedz do tematu
Możesz pisać nowe tematy
Możesz odpowiadać w tematach