Strona g��wna forum m�odzie�owego

Poprzedni temat :: Następny temat
kataklizm
Autor Wiadomość
Homoniewiedomo 
30%

Zaproszone osoby: 4
Jestem ...: Mily, Wrażliwy, Wesoły
Wysłany: |16 Sie 2008|, 2008 22:00   kataklizm

Co myślicie o tym co się dzieje aktualnie w Polsce?? , Co się działo w waszej okolicy?? U mnie na_razie błyska i wieje strasznie.

Pszczolka 
65%

Jestem ...: bzykiem ;)
Pomogła: 1 raz
Wysłany: |16 Sie 2008|, 2008 22:17   

Dzieje się, za dużo się dzieje :/ Moją okolicę na szczęście ominął twister i jest bez większych szkód, ale jak tylko włączę telewizor, to szkód do oglądania mam zbyt wiele :zalamany: W jednej chwili ludzie stracili dorobek całego życia... Żywioł najbardziej dotknął woj. opolskie i śląskie, teraz przemieszcza się na północ... Moje południe teoretycznie jest teraz bezpiecznie, ale wichura wczoraj przemieszczała się z prędkością 150km/h, więc...

Donald Tusk zapewnił, że poszkodowani mogą liczyć na pomoc finansową, ale za niedługo pewnie dowiemy się, że 'rząd nie ma na tyle funduszy, żeby pomóc wszystkim'...

Homoniewiedomo 
30%

Jestem ...: Mily, Wrażliwy, Wesoły
Wysłany: |16 Sie 2008|, 2008 22:20   

NO właśnie a teraz kieruje sie na nas, ale myśłe że pojdzie na MAzury, mówią też tak meteroolodzy, zobaczymy.

Co do doronku ludzi to jest prawdą a Tusk tylko nagada, a "gówno" zrobi, jak to zawssze tak jest

Nadziejka89
[Usunięty]

Wysłany: |16 Sie 2008|, 2008 22:32   

Mieszkam 50 km od Opola, na szczęście wiatru jako takiego nie było.
Sąsiedzi 10minut przed uderzeniem trąby jechali właśnie tym odcinkiem autostrady, o który zahaczył twister.
U nas bezpośrednio wczoraj od ee... 15:40(wiem po archiwum gg) do 18 była burza i to nie zwykłe delikatne grzmoty, waliło porządnie i lało jak z cebra.
Dzisiaj nad ranem (w okolicach 6:00) znów przez jakieś 2-3h przetoczyła się burza, tym razem wiało, ale nie tragicznie i tradycyjnie ulewa.
Nie będę wypisywać ogólników jakie każdy z na z mediów, bo to byłaby głupota, każdy słyszał co i jak.
Teraz jest spokojnie i tylko trochę pada.

libra236 
35%

Jestem ...: złośliwa.
Wysłany: |17 Sie 2008|, 2008 02:33   

Mieszkam na śląsku, ale na szczęście w moich okolicach nic poważnego się nie stało.
Owszem, była burza. Grzmoty, pioruny i ulewa. Ale spałam spokojnie.

Cały dzień dziś oglądałam wiadomości, choć zwykle w ogóle nie włączam TV. Tak strasznie mi przykro, i żal tych ludzi, kiedy to oglądam. Te starsze kobiety, które rozklejają się przed kamerą i zdemolowany dom w tle. Nie potrafię sobie wyobrazić co sama zrobiłabym w takiej sytuacji.
skulony w moim śnie
tylko to mi się zdarza naprawdę'

Szczypiorek ;-) 
15%

Jestem ...: zmienna jak pogoda ;-)
Wysłany: |17 Sie 2008|, 2008 12:04   

Ja też bardzo współczuje poszkodowanym, tym co stracili dorobek życia oraz rannym. :( U mnie w okolicy był pożar od uderzenia pioruna, ale nie było dużo szkód dzięki szybkiej akcji strażaków.

Panna-K. 
70%

Jestem ...: wredna :D
Pomogła: 1 raz
Wysłany: |17 Sie 2008|, 2008 21:45   

no wczoraj w moim woj. i kujawsko-pomorskim wg prognoz miało być najgorzej. Ale wieczorem wyszłam ze znajomymi zaczęły się jakieś błyski czasem jasno jak w piękny poranek :D potem grzmoty ... a za jakiś czas potężny wiatr i ulewa na szczęście już wcześniej się schowaliśmy, byłam niedaleko jeziora a tam to się dopiero działo :hyhy:
Chociaż nie było tak strasznie jak zapowiadali :) już po godzinie 24 była cisza i spokój :)

libra236 
35%

Jestem ...: złośliwa.
Wysłany: |17 Sie 2008|, 2008 22:20   

Szczypiorek ;-) napisał/a:
U mnie w okolicy był pożar od uderzenia pioruna, ale nie było dużo szkód dzięki szybkiej akcji strażaków.

Nie było dużo szkód i nie było ofiar? Bo widziałam dziś w wiadomościach, że gdzieś właśnie piorun uderzyl w dom, ten się zapalił i zginęła kobieta. Od razu sobie przypomniałam Twój post...
skulony w moim śnie
tylko to mi się zdarza naprawdę'

Szczypiorek ;-) 
15%

Jestem ...: zmienna jak pogoda ;-)
Wysłany: |18 Sie 2008|, 2008 13:51   

Na szczęście w wiadomościach nie mówili o mojej okolicy, bo nie było ofiar w tym pożarze.

BlueEyeGuy 
60%

Jestem ...: Chory na głowe...
Wysłany: |18 Sie 2008|, 2008 13:58   

U nas się sfajczyła hala z używanymi ubraniami. Ogólnie dziękujmy całej ludzkości za niszczenie klimatu. Zawirowania powietrza były, burze były, ale tornad jak ze stanów to ja dziękuję bardzo ale nie było. Za parę lat to będą sezony tornad jak w stanach a ludzie będą się chować w piwnicach... gorzej tylko że u nas na takiej powierzchni jak w stanach zamiast jednego gospodarstwa jest 10. Ofiar nie będzie 10-20 jak to ma miejsce w USA podczas sezonu tornad ale będzie 10-20 tysięcy ofiar. Oto wspaniałe skutki działalności naszej ludzkości. Ciekawe kiedy się opamiętamy.

Hester
15%

Jestem ...: mlody,ambitny sportowiec
Wysłany: |18 Sie 2008|, 2008 21:04   

W mojej okolicy, zerwalo 1 dach tylko wiec nikt jakos bardzo nie odczul, zwlaszcza ze ten dom z ktorego zerwalo byl zaniedbany i zapuszczony przez mieszkancow a wlasciwie to chyba przygodnych lumpikow.

Cloud 
70%

Jestem ...: dziwna xD
Wysłany: |19 Sie 2008|, 2008 09:44   

Akurat wtedy byłam w Nowym Sączu, tam nic się nie stalo, trochę padało i błyskało.
W Białymstoku byla burza, ale najgorzej było tam w okolicach Wysokiego Mazowieckiego, pod Białymstokiem, nie ma prądu, ludzie bez dachów nad głową.
Okolice Opola też strasznie zniszczone.
Najgorzej, że to wszystko przyszło tak nagle ...

vortex1337 
85%

Zaproszone osoby: 1
Jestem ...: chłop...z mazur
Wysłany: |20 Sie 2008|, 2008 18:45   

kataklizmy...ludzie bez dachu nad głową, a w TVP następnego wieczora był film Twister - mają wyczucie. Ogólnie to co się dzieje, można było przewidzieć. Następują zmiany klimatu, i następować będą. Kto wie, czy w niedalekiej przyszłości nie będziemy mieli u siebie klimatu równikowego. No cóż...to przykre, ale nic się nie poradzi. Latające krowy będą codziennością ;p

just.me 
40%

Jestem ...: uciekinierką.
Wysłany: |26 Sie 2008|, 2008 07:52   

vortex1337, nie śmiej się latających krów u mnie w stadninie spłonęla szopa i latające drzewo zabiło krowę i to jeszcze znaleźliśmy ją na drugim pastwisku ha i to dopiero będzie.Dalej dalej ,a najśmieszniejsze będzie ,że i tak nic z tym nie zrobimy.No cóż nie mam na myśli już ingerencji człowieka w środowisko ,ale zwykłe uczenie się . Odbudują wszystko,ale i tak bez zabezpieczeń przed takimi kataklizmami.

dzordzu 
55%

Jestem ...: fajnym ludziem
Wysłany: |16 Wrz 2008|, 2008 21:33   

vortex1337 napisał/a:
.....Ogólnie to co się dzieje, można było przewidzieć.....

Tak ale czy zatrzymać? Nie bardzo... :looka:

Odpowiedz do tematu